Våra pepparkakor är spröda och krispiga, med en lätt sötma från sirap. De har en kryddig och aromatisk smak med toner av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma. Vi dekorerar dem med kristyr i olika färger och skriver olika fina ord så som "Kram", "Puss" eller "Sötnos".
Krämiga små delikata pepparkaksbollar gjorda på en blandning av våra smulade pepparkakor och färskost. Bollen doppas i mörk choklad och toppas med havssalt.
Den lilla sältan lyfter fram både chokladen och pepparkakskryddorna. Säljs i 8-pack i en fin pralinask.
Våra pepparkakor är så bladtunna att de smälter i munnen! De kavlas extra tunt och bakas för att bli spröda och krispiga, men har ändå en tydligt kryddig och aromatisk smak av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma.
Bakade med äkta saffran – världens dyrbaraste krydda – som ger bullarna sin karakteristiska gyllengula färg och subtila, blommiga smak. Luftiga och mjuka, med smörig vetedeg som smälter i munnen. Bullarna innehåller russin och dekoreras med mandel & pärlsocker.
Lussekatt de lux! Har precis som vår vanliga lussekatt en luftig, mjuk och saffransfylld vetedeg som grund. Men det som gör Vaniljkatten till något alldeles extra är den krämiga och fylliga vaniljkrämen som spritsas ned i bullen innan den sätts in i ugnen, så att krämen bakas med själva brödet. Resultatet blir att vaniljkrämen smälter in i degen och gör bakverket extra saftigt och ger den en djupare och lyxigare smakprofil. Vi penslar katterna med smält smör och doppar dem i saffrans-socker för ytterligare sötma och knaprig yta.
Klenäter är klassiska småkakor som ofta bakas till jul. De har en karakteristisk flätad form och friteras gyllenbruna, vilket ger dem en krispig yta och ett lätt, luftigt inre. Smaken är mild och smörig, med en hint av citrus.
Direkt efter fritering, medan de fortfarande är varma, vänds klenäterna i strösocker.
Detta ger en extra söt och krispig yta som gör dem ännu mer festliga.
Mandelmusslorna är gjorda av mördeg och har en smak av smör och mandel. Varje mussla formas för hand i de traditionella metallformarna som ger den dess vackra musselstruktur. Efter bakningen blir de till spröda skal som gärna fylls med vispad grädde och sylt.
Mandelmusslorna är gjorda av mördeg och har en smak av smör och mandel. Varje mussla formas för hand i de traditionella metallformarna som ger den dess vackra musselstruktur. Efter bakningen blir de till spröda skal som gärna fylls med vispad grädde och sylt. En burk innehåller 20 stycken mandelmusslor.
En smakfull samling av klassiska småkakor, noggrant bakade för att sprida julglädje. Vår julburk innehåller tre älskade sorter – varje kaka med sin egen karaktär, perfekt balanserad för att passa både glöggmingel och mysiga fikastunder.
Chokladlöv – spröd chokladkaka med mandel & pärlsocker
Julstjärnor - mördegskaka med socker och rostade mandelflarn
Kanelhjärtan - lätt och krispig med smak av kanel och socker
Vår pepparkaksdeg är tillverkad med kärlek, tradition och noga utvalda råvaror – precis som hemma. Med en perfekt balans av kryddor som kanel, ingefära, nejlika och en nypa julmagi, är den redo att kavlas ut och formas till hjärtan, grisar, stjärnor och allt som hör julen till.
Våra Chokladsnittar har ändrat form och blivit till Järneks-löv. De är spröda och har en rik smak av choklad som toppas med pärlsocker och mandelflarn.
Hjärtformade mördegskakor som har en fyllig smak av kanel och socker. Säljs i 10-psa
Julstjärnorna är spröda mördegskakor som dekoreras med socker och mandel, sälj i 10-pack
Biscotti är en klassisk italiensk småkaka som kännetecknas av sin spröda och krispiga konsistens. Namnet kommer från latinets bis (två gånger) och coctus (bakad), vilket syftar på att kakorna bakas två gånger: först som en hel längd och sedan i skivade bitar som rostas i ugnen. Vi har valt att smaksätta våran biscottin med en tydlig smak av saffran – gyllene, aromatisk och lite blommig. För att ytterligare förstärka smaken har vi tillsatt mandel som ger både textur och nötighet.
Drömmarnas namn kommer från deras luftiga och drömlika konsistens. De är ljusa, runda, och spröda kakor som ofta spricker lite på ytan vid gräddningen tack vare hjorthornssaltet, som även ger dem dess typiska "smälter i munnen"-känslan.
Vi har valt att göra våra extra festliga genom att tillsätta saffran. Smaken blir då mild vanilj som möter den djupa, kryddiga och blommiga tonen från saffran - helt enkelt underbart!
Saffranssnurran görs av en mjuk och luftig vetedeg, fylld med en blandning av mandelmassa och kryddig saffran. Bullen penslas med smält smör och doppas i saffrans-socker för en extra söt och knaprig yta som kontrasterar fint mot den mjuka insidan.
Vårt frasiga wienerbröd fylls med en saffranskräm gjord på vaniljkräm, grädde och saffran. I krämen läggs en klick med kola-toffee som sedan dekoreras med våra egna smulade pepparkakor.
Saftiga saffranssnurror som penslats med en sockerlag och dekorerats med vaniljsalt för en extra kick
Saffransamaretti är små italienska mandelkakor som fått en julig twist med saffran – segt, saftigt och krispigt på samma gång.
Kakan har i grunden en smak av mandel och denna förhöjs av saffranets gyllene färg och arom.
Vi formar små runda kakor och pudrar med florsocker som spricker vackert vid gräddning.
De är naturligt glutenfria eftersom de bakas på mandelmjöl.
En luftig, mjuk och riktigt saftig pepparkaka som får en extra dimension genom att den toppas med en krämig saffransfrosting. Det kryddig och varma från pepparkakan, möter den blommiga och lyxiga smaken från saffran. Det blir även en vacker kontrast mellan den mörka pepparkakan och den gyllengula frostingen. Som pricken över i:et dekoreras den med en "Candy-cane" i vit choklad.
Saffranslängden är gjord på vår rika, saftiga och mjuka vetedeg som är fylld med mandelmassa och i detta fallet - saffran. Den mjuka degen kontrasterar underbart till den lite wieneraktiga och krispiga ytan som är dekorerad med pärlsocker och mandelflarn.
Vår glutenfria Lussekatten är mjuk, gyllengul och har en mild smak av saffran som ger både en vacker färg och doft. (den är även mjölkfri)
Glutenfritt vörtbröd är ett saftigt, kryddigt julbröd som bakas på en bas av glutenfri vetestärkelse, potatisstärkelse och rismjöl. Brödet får sin karaktäristiska smak från kryddor som pomerans, ingefära, kryddnejlika och kanel.
Brödet är även mjölkfritt och veganskt.
Till skillnad från hårda pepparkakor är denna kaka luftig, mjuk och riktigt saftig. Den har en kryddig och aromatisk smak av kanel, nejlika och ingefära med en balanserad sötma från socker och sirap.
Mjuk pepparkaka är starkt förknippad med svensk jultradition, men finns att beställa året om hos oss.
Våra pepparkakor är spröda och krispiga, med en lätt sötma från sirap. De har en kryddig och aromatisk smak med toner av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma. Vi dekorerar dem som små tomtar med kristyr och choklad.
Våra pepparkakshjärtan är spröda och krispiga, med en lätt sötma från sirap. De har en kryddig och aromatisk smak med toner av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma.
Ängelholm är kända för sina lergökar och vi har valt att baka pepparkakor i lergöksform som ett sätt att hedra Ängelholms kulturarv under julen. Våra spröda pepparkakor smälter i munnen och har en kryddig och aromatisk smak med toner av med bland annat ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma.
Ge ditt julfika en lekfull twist med chokladbollar förvandlade till Rudolf-renar! Söta små Rudolf-renar gjorda på chokladbollsdeg och dekorerade med en nos av röd marsipan och horn av socker-doppade choklad. Ett riktigt hantverk som är lika god som charmig.
Klassiska brända mandlar som ger en fräsch och härlig julkänsla med smak av apelsin och nejlika. Ett oemotståndligt julgodis som både doftar och smakar fest.
Säljs i påsar med 200 g
Klassiska brända mandlar får en lyxig twist med äkta saffran. Den knäckiga sötman möter saffrans kryddiga, blommiga ton och skapar ett oemotståndligt julgodis som både doftar och smakar fest.
Säljs i påsar med 200 g
Tänk dig klassiska chokladbollar, men förvandlade till små granformade konstverk med grönfärgad kokos. En chokladboll är en klassisk svensk sötsak som älskas av både barn och vuxna. Vår chokladboll har en touch av kaffe och vanilj för extra smak.
En julmacka gjord på vår rågtekaka där en bädd av finbladig grönkål toppas med saftig julskinka, köttbullar & rödbetssallad och krämig brieost. En klick skånsk senap ger den perfekta balansen till skinkan.
| Måndag | 07:30 - 18:00 |
| Tisdag | 07:30 - 18:00 |
| Onsdag | 07:30 - 18:00 |
| Torsdag | 07:30 - 18:00 |
| Fredag | 07:30 - 18:00 |
| Lördag | 07:30 - 16:00 |
| Söndag | 07:30 - 16:00 |
Copyright © 2025 Nisses Konditori eftr AB. Alla rättigheter reserverade.