Ale är ett grovt avlångt matbröd som innehåller en surdeg av rågmjöl och flera olika fröer som gör det till ett fiberrikt och mindre sött matbröd. I degen finns det rostat kornmaltmjöl, vetekli, solroskärnor, linfrö och pumpakärnor. För extra smak och textur har vi valt att garnera det med pumpakärnor.
Vårt Danska rågbröd är ett robust och smakrikt bröd med en mörk färg och en tät, saftig konsistens som bakas på en surdeg av grovt rågmjöl. Vi tillsätter mältade rågflingor, solroskärnor och linfrö för en extra dimension av krispighet och näring.
Den har en lång jästid och får på så sätt sin karakteristiska, något sega struktur, men med en kraftig skorpa.
Formfranskan är precis som det vanliga Franskbrödet, skillnaden är att det bakas i en form vilket ger det dess karakteristiska raka kanter och jämna form. Det har en mjuk och luftig inkråm med en lätt krispig skorpa som blir gyllene vid gräddning.
Franskbrödet är ett klassiskt och luftigt vitt bröd med en mild och lätt krispig skorpa. Det har en mjuk och saftig inre struktur som passar perfekt till smörgåsar, toast eller soppor.
Vårt Italienska lantbröd är ett rustikt och smakrikt bröd som kännetecknas av sin luftiga och lite segmjuka inkråm. Basen består av ett durumvete och vetemjöl där vi tillsatt havssalt och olivolja för extra smak och smidighet, men även för att förstärka den medelhavskänsla som detta bröd är känt för.
Müsslibrödet är ett härligt näringsrikt bröd som kombinerar de krispiga fröerna med ett mjukt och saftigt innehåll. Det består av en blandning med vetemjöl och rågmjöl som tillsammans med rågflingor, solroskärnor och linfrön, som både finns i degen och som topping, ger det en extra crunch.
Solrosbrödet är ett formbakat härligt, näringsrikt bröd som får sin karaktär från solrosfrön, vilket ger både en mild nötighet och en fin textur. Basen består av ett gramhams- och vetemjöl där de generöst tillsatta solrosfröna ger brödet en behaglig krispighet, samtidigt som de bidrar med nyttiga fetter och näringsämnen. Skorpan blir gyllenbrun vid gräddning, medan inkråmen förblir mjuk och saftig.
Majsbröd är ett smakrikt och lätt sött bröd som bakas med majs- och vetemjöl vilket ger det en härligt gyllene färg och en mjuk, saftig konsistens.
I degen finns hela bitar av majs som tillsammans med solrosfrön ger ett inkråm med struktur. För att ytterligare förstärka dess smak tillsätter vi curry.
Nisses Mustiga är ett robust och smakrikt bröd som har en djup och fyllig karaktär. Det bakas med en kombination av grahams-, vetemjöl och bagerisikt, vilket ger det en härlig struktur och en rik smakprofil. Vi använder bagerisikt för att få en finare och mer elastisk konsistens på brödet, och smaksätter det med både ljus sirap och malt-sirap.
Tyrolerbrödet är ett rustikt och smakrikt bröd inspirerat av den österrikiska regionen Tyrolen, där rejäla och näringsrika bröd är en del av den traditionella matkulturen. Det bakas med en blandning av rågmjöl och vetemjöl, vilket ger det en fyllig och lite syrlig smak. Brödet har en härligt tät och saftig konsistens, och det innehåller linfrön och svart sirap för extra karaktär och djup. Skorpan blir mörk och krispig vid gräddning, vilket ger en fin kontrast till den mjuka inkråmen.
Valnötsbröd är ett härligt aromatiskt och smakrikt bröd där nötigheten från valnötterna ger en djup och fyllig karaktär. Det bakas med en kombination av rågsikt och grahams, vilket skapar en saftig och lite rustik struktur.
De grovt hackade valnötterna ger brödet både smak och en behaglig crunch, samtidigt som de bidrar med naturliga oljor som gör inkråmen extra mjuk. Vi förstärker smaken med en touch av brun sirap, vilket balanserar valnötternas lätt bittra ton och skapar en rundare smakprofil.
Måndag | 07:30 - 18:00 |
Tisdag | 07:30 - 18:00 |
Onsdag | 07:30 - 18:00 |
Torsdag | 07:30 - 18:00 |
Fredag | 07:30 - 18:00 |
Lördag | 07:30 - 16:00 |
Söndag | 07:30 - 16:00 |
Copyright © 2025 Nisses Konditori eftr AB. Alla rättigheter reserverade.