Toscakaka är en av våra absolut populäraste kakor och är både saftig och smakrik, och med sin gyllene och krispiga topping blir den till något alldeles extra. Grunden består av en saftig och mjuk mazarinbotten, medan själva "toscan" är en karamelliserad glasyr gjord på smör, socker, grädde och hyvlad mandel
Den lilla biskvibottnen är gjord av en smet med mald mandel, äggvita och socker. När botten bakas får den en gyllene ton, samtidigt som den behåller sin karakteristiska mjukhet och saftighet inuti. Den krispiga och sega bottnen passar perfekt till den mjuka, lena och helt underbar päronkrämen som spritsats uppepå och sedan doppats i vit choklad.
Morotskakan har med en härligt saftig konsistens och en ljuvlig balans mellan sötma och kryddighet. Den huvudsakliga ingrediensen är rårivna morötter, som ger både smak och fukt till kakan, smakerna förstärks sedan av kryddor som kanel och vanilj.
På toppen av morotskakan finner man en generös mängd krämig glasyr gjord på färskost, florsocker och smör, vilket ger en perfekt kontrast till kakans struktur. Kakan dekoreras med en liten godismorot för extra charm.
Nötprinsessen bestå av en saftig mazarinbotten som kläs in i grön marsipan. Kakan fylls med en krämig nötnougat och som kronan på verket, en rostad hasselnöt.
Nötbiskvin har en krispig mandelmarängbotten gjord av malda mandlar, som ger en härligt rostad och nötig smak. Fyllningen består av en silkeslen smörkräm, smaksatt med choklad och lite apelsin. Detta skapar en härlig kontrast mellan den krispiga botten och den mjuka, rika fyllningen. Vi toppar biskvin med tre hasselnötter och slutligen doppas toppen i smält choklad, som stelnar till en glansig och smakrik yta.
Mazarinen är en klassisk och elegant svensk bakelse som är älskad för sin smakrika och fina balans mellan sötma och syrlighet. Den består av ett mördegsskal fyllt med en len mandelkräm, som sedan bakas till en gyllenbrun perfekt konsistens. Toppad med ett lager glasyr blir mazarinen både dekorativ och utsökt.
En chokladboll är en klassisk svensk sötsak som älskas av både barn och vuxna. Vår chokladboll har en touch av kaffe och vanilj för extra smak.
Kakan är uppkallad efter den legendariska franska skådespelerskan Sarah Bernhardt, vilket ger den en touch av glamour och historisk elegans. Sarah Bernhardt består av tre lager: en bas av mandelmassa, en krämig chokladtryffelfyllning, och som pricken över i, en slät choklad glasyr som täcker hela kakan. Kombinationen av texturer och smaker – nötighet, chokladens djup och den silkeslena konsistensen – gör den till en favorit bland choklad älskare.
Macarons består av två mandelbaserade marängskal vars ytor är lätta och krispiga, under den krispiga ytan döljer sig en lätt seg konsistens som smälter i munnen. Skalen har olika färger och spritsas var och ett för hand, efter bakningen förenas de båda skalen med en fyllning. Den mjuka fyllningen skapar en perfekt balans mellan det frasiga och lena. Fyllningens smak och färg matchar skalets för att skapa en festlig presentation.
Trekanten, som egentligen har fyra kanter, är en mjuk och saftig kaka med både sockerkaksbotten och mazarinbotten. I mellan de båda bottnarna stryks ett tunt lager smörkräm och därefter läggs ett marsipanlock över. Kakans kanter doppas i mörk choklad som stelar för att bevara sin saftighet och ge dess mjuka inre en lite krispig kontrast.
Mandelberg är en kaka, precis som namnet antyder, som består av en bakad spritsad mandelmassa. De malda mandlarna ger en härlig rostad smak och en extra krispighet, som konstrasterar fint mot den mjuka och krämiga chokladtryffeln som finns i kakans mitt. Som pricken över i:et har vi toppat kakan med en smörkokt tosca (laktosfri) och ringlad choklad.
Vaniljhjärtat består av två tunna lager mördeg, vars smöriga och spröda konsistens ger en perfekt kontrast till den lena och smakrika vaniljkrämen inuti.. När de gräddas får de en gyllene ton och en krispig yta. Efter att de svalnat pudras de generöst med florsocker, vilket ger dem en elegant finish.
Kombinationen av den frasiga mördegen och den krämiga fyllningen gör vaniljhjärtat till en riktig favorit på fikabordet!
Päronrullen är gjord på en tunn och mjuk mandelmaräng som rullats i rostade mandelflarn. Innan den rullas ihop, fylls den med en fluffig päronkräm, och slutligen ringlas mörk choklad över. Det blir en saftig och lätt kaka som smälter i munnen.
Florentinen har en spröd mördegsbotten och fylls med en saftig grön mazarinmassa, en frisk hallonsylt och toppas med hackade och rostade hasselnötter. Det mjuka, saftiga och söta blir en fin kontrast till nötterna som ger kakan en härlig nötighet och fyllig konsistens.
Likörrullen består utav en toscarulle, som är ett karamelliserat flarn gjord av smör, socker, grädde och hackade mandlar och som tillför både ett härligt krispigt lager och en rik smak. Rullen fylls sedan med en mjuk och silkeslen likörkräm som med sin subtila alkoholton passar perfekt tillsammans med toscans knapriga textur.
Nöttoppen är en utsökt liten kaka som är både enkel och sofistikerad. Den görs med en bas av finhackade hasselnötter, äggvita och socker, som skapar en lätt och luftig konsistens. Toppen får en härligt gyllenbrun färg när den bakas, och doppas i choklad för en härlig textur som kontrast till kakans mjukare insida.
Fruktbiskvin har precis som sin kompis Nötbiskvi, en krispig mandelmarängbotten gjord av malda mandlar, som ger en härligt rostad och nötig smak. Fyllningen, som spritsas i en ring, består av en silkeslen smörkräm, smaksatt med choklad och lite apelsin. När kakan har doppats i smält choklad, lägger vi frukt - täckt av gelé, i dess mitt. Detta skapar en härlig kontrast mellan den krispiga botten och den mjuka, söta och lite syrliga frukten.
Måndag | 07:30 - 18:00 |
Tisdag | 07:30 - 18:00 |
Onsdag | 07:30 - 18:00 |
Torsdag | 07:30 - 18:00 |
Fredag | 07:30 - 18:00 |
Lördag | 07:30 - 16:00 |
Söndag | 07:30 - 16:00 |
Copyright © 2025 Nisses Konditori eftr AB. Alla rättigheter reserverade.